Hoe kun je het best voor je telefoon zorgen? Tips om de levensduur te verlengen!

Hoewel telefoons natuurlijk apparaten zijn die we de hele dag door intensief gebruiken, zijn er zeker dingen die je kunt doen om de levensduur van je telefoon te verlengen. Ga er voorzichtig mee om, en weet wat je beter niet of juist wel kunt doen qua gebruik. Ontdek slimme tips!

Bescherming van je telefoon

De beste tip die we je kunnen meegeven: bescherm de buitenkant van je telefoon. Je laat ‘m immers snel vallen, ook als je nog zo voorzichtig bent. En dan is het scherm of de achterkant ineens kapot. Met goede telefoonhoesjes voorkom je dit. Doe zo’n hoesje dus direct om je telefoon heen! Je kunt kiezen uit een ruim aanbod, en voor iedere telefoon zijn er kwalitatieve hoesjes te vinden. Denk aan Samsung hoesjes, met alleen een achterkant of ook een klapscherm aan de voorzijde. Een andere manier om de voorkant van het toestel te beschermen, is met een screenprotector. Dit is een soort sticker die je over het beeldscherm plakt, als een extra laagje. Combineer een hoesje en een screenprotector, en er kan niet zo gauw meer iets beschadigen.

Pas op met water

Er zijn tegenwoordig steeds meer waterdichte telefoons op de markt. Maar mocht je nog niet zo’n toestel hebben, dan is het belangrijk om op te passen met water. Bij de wasbak, bij het toilet of in de regen: zorg dat je telefoon niet in het water terechtkomt. Bezoek het toilet bijvoorbeeld liever niet als je telefoon in je zak zit, want deze kan er zo uitvallen. Ook bij het koken is het oppassen geblazen.

Extreme hitte vermijden

Telefoons kunnen niet goed tegen extreme hitte. Als het buiten erg warm is ’s zomers, gaat de batterij waarschijnlijk sneller leeg. Ook warmt je telefoon extra snel op. Gebruik ‘m daarom niet urenlang achter elkaar, maar leg je telefoon af en toe weg. Zo voorkom je tevens interne oververhitting in het toestel.

Extreme kou vermijden

Pas niet alleen op met hitte, maar ook met kou! Nu komt het in ons land gelukkig niet zo vaak voor dat het enorm koud is. Maar als het vriest, dan kun je je telefoon maar beter niet te lang buiten laten liggen. Zo kan de batterij sneller leeglopen door kou. Pas bij min twintig graden Celsius is er sprake van echt grote schadeproblemen, maar dat zullen we hier niet zo gauw meemaken. Toch is kou wel iets om rekening mee te houden.

In een tas in plaats van een broekzak

Hoewel de kans niet zo groot is, loop je toch het risico om je telefoon te beschadigen of zelfs te breken als je ‘m altijd in je broekzak stopt. In een tas kun je een telefoon over het algemeen wat veiliger bewaren: het is een reden om hiervoor te kiezen. De kans op vallen verklein je zo ook, omdat een telefoon in een tas vaak beter vastzit dan in een broekzak.

 

Gerelateerde berichten