7 tips om je smartphone als productiviteitsmiddel te gebruiken 

Voor de meesten van ons is onze smartphone het eerste en het laatste waar we elke dag op kijken. Hij is zo’n integraal deel van ons leven geworden dat we ons moeilijk een leven zonder kunnen voorstellen. Hoewel het waar is dat onze verslaving aan onze telefoons nadelig kan zijn voor onze productiviteit, zijn er eigenlijk een heleboel manieren waarop we ze kunnen gebruiken om onze productiviteit op te voeren.

Hier zijn 7 tips om je smartphone als productiviteitsmiddel te gebruiken:

1) Stel dagelijkse doelen en houd je vorderingen bij

Gebruik de agenda app van je telefoon om dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse doelen te stellen. Terwijl je elke taak voltooit, vink je die af van je lijst of maak je een notitie van wat je bereikt hebt. Dit helpt je niet alleen op koers te blijven, maar geeft je ook een gevoel van voldoening als je je vorderingen ziet.

2) Houd een lopende lijst van ideeën bij

Je weet nooit wanneer de inspiratie zal toeslaan, dus is het belangrijk dat je een plek hebt om je ideeën op te schrijven als ze in je opkomen. Of het nu gaat om een geweldig idee voor een nieuwe blogpost of een geniale marketing campagne, laat je ideeën niet in je hoofd wegkwijnen – zet ze meteen op papier (of scherm)!

3) Plan pauzes en hou je eraan

Non-stop werken is niet alleen contra-productief, het is ook heel schadelijk voor je gezondheid. Onze hersenen hebben tijd nodig om uit te rusten en te verjongen, dus zorg ervoor dat je gedurende de dag regelmatig pauzes neemt. Zet een alarm op je telefoon om je eraan te herinneren wanneer het tijd is voor een pauze, en hou je er dan aan! Sta op en beweeg je, neem een tussendoortje, of haal gewoon een paar keer diep adem en maak je geest leeg – wat je maar helpt om te ontspannen en op te laden.

4) Blijf georganiseerd met lijstjes en notities

Onze hersenen kunnen maar zoveel informatie tegelijk bevatten, dus waarom zou je je telefoon niet wat van het zware werk laten doen? Gebruik apps als Evernote of Google Keep om lijstjes te maken en notities te maken; zo maak je kostbare ruimte in je hersenen vrij zodat je je op belangrijkere dingen kunt concentreren. Bovendien heb je altijd toegang tot die lijstjes en notities, zelfs als je ze thuis vergeet – wat zeker af en toe zal gebeuren.

5) Structureer je dag met een planner app

Als je merkt dat je moeite hebt om tijdens de werkdag op schema te blijven, probeer dan een planner app te gebruiken zoals Trello of Asana . Met deze apps kun je verschillende “borden” maken voor verschillende projecten, en dan aan elk bord taken (en deadlines) toevoegen. Je kunt ook andere mensen uitnodigen om met je samen te werken aan projecten, wat erg handig kan zijn als je met een team werkt.

6) Beperk afleidingen met de modus “Niet storen”

Het lijkt wel of er altijd afleidingen zijn die ons van ons werk proberen af te leiden – of het nu een binnenkomend sms-je is of een interessant artikel dat op de sociale media opduikt. Als je merkt dat je voortdurend wordt weggetrokken van wat je eigenlijk zou moeten doen, probeer dan je telefoon in de “Niet Storen” stand te zetten . Dit legt alle binnenkomende meldingen het zwijgen op, zodat je je kunt concentreren op de taak die je te doen hebt zonder om de paar minuten onderbroken te worden.

7) Maak waar mogelijk gebruik van automatisering

Afhankelijk van het soort werk dat je doet , kunnen er bepaalde repetitieve taken zijn die kostbare tijd opslokken die elders beter besteed zou kunnen worden . Als dit bekend in de oren klinkt, onderzoek dan manieren waarop je die taken kunt automatiseren met apps of software programma’s. Als je bijvoorbeeld steeds weer dezelfde antwoorden per e-mail verstuurt, maak dan sjabloonantwoorden die je gemakkelijk voor elke individuele ontvanger kunt aanpassen. Dit kan in het begin wat tijd kosten, maar het zal je op de lange duur uren (zo niet dagen) besparen.

Conclusie

Daar waren ze dan – zeven tips om je te helpen van je smartphone een productiviteitskrachtcentrale te maken. Onthoud alleen dat deze tips nog maar het begin zijn! Experimenteer zeker met verschillende combinaties en ontdek wat voor jou het beste werkt. Met een beetje vallen en opstaan ben je goed op weg om productiever te zijn dan ooit tevoren!

Bedankt voor het lezen!

Gerelateerde berichten