Dit zijn de drie duurste reparaties aan je auto

Je auto voor reparatie naar de garage brengen is nooit leuk. Al helemaal niet als er dure onderdelen vervangen moeten worden. Nu denk je misschien: er zit toch fabrieksgarantie op auto-onderdelen? Dat klopt, maar in de praktijk begeven deze het vaak na de garantieperiode. Een verzekering auto kan, afhankelijk van de dekking, uitkomst bieden en eventuele reparaties vergoeden. Is dit bij jou niet het geval? Maak je borst dan maar nat als je auto onderstaande reparaties nodig heeft.

1. De versnellingsbak vervangen

Gaat schakelen niet meer zo soepel? Dan moeten de alarmbellen direct gaan rinkelen: misschien is er wat met je versnellingsbak aan de hand. Rijd hier niet onnodig mee door, maar maak direct een afspraak bij de garage. Soms kan een slecht schakelende versnellingsbak namelijk verholpen worden door deze door te spoelen. Hier hangt een prijskaartje aan van tussen de €250 en €400. Hoewel ook deze kosten aardig hoog zijn, is het alternatief een heel stuk vervelender. Het plaatsen van een nieuwe versnellingsbak kost al gauw tussen de €2.000 en €7.500. Dit heeft zowel met de hoge prijs van het onderdeel als met de benodigde montagekosten te maken. Wie in een Volkswagen rijdt en reeds een Volkswagen autoverzekering heeft lopen, kan zichzelf een hoop financiële ellende besparen.

2. Het reviseren van de motor

Reviseren is een enigszins luxe term voor ‘het opknappen van onderdelen’. Het onderdeel wordt uit de auto gehaald en ontvangt vervolgens een grondige reiniging. Ook worden beschadigde delen vervangen. In het geval van een motor kan het gaan om iets relatief simpels als het plaatsen van nieuwe rubbers, maar ook meer complexe zaken als het vervangen van een cilinderkop. Met dit laatste is een specialist soms enkele dagen zoet. Schrik niet en houd rekening met een bedrag van zo’n €1.500 tot €7.000. Ligt de dagwaarde van de auto lager? Dan is het verstandiger de auto van de hand te doen en een andere aan te schaffen.

3. Een kapotte brandstofpomp

Je auto heeft twee brandstofpompen: één aan de tank en één aan de motor. Samen zorgen ze ervoor dat brandstof vanuit de tank naar de motor gepompt wordt. Deze kunnen beschadigen door verkeerde brandstof te tanken. Is het de pomp die zich aan de tank bevindt? Dan heb je ‘geluk’. 

Het vervangen hiervan kost tussen de €300 en €600. Is het echter de pomp in de motorruimte die het loodje heeft gelegd? Dan zijn prijzen tussen de €1.000 en €7.500. Ook slijtage kan ervoor zorgen dat brandstofpompen het leven laten. Dit kun je voorkomen door tijdig te tanken, schone brandstof te gebruiken en de tankdop altijd goed te sluiten. 

Gerelateerde berichten