De beste survival horloges van dit moment

Als je in de wildernis gestrand bent, is het laatste waar je je zorgen over wilt maken of je horloge al dan niet een ingebouwd GPS systeem heeft. Je hebt een uurwerk nodig dat je helpt de weg naar de bewoonde wereld terug te vinden, of anderen helpt jou te vinden. En dat is waar ELT’s van pas komen.

Achtergond

GPS staat voor Global Positioning System en is een op satellieten gebaseerd navigatiesysteem waarmee gebruikers hun plaats, precieze tijd en snelheid kunnen bepalen. Het werkt door driehoeksmeting van signalen van GPS satellieten die in een baan om de Aarde draaien. Een GPS ontvanger (die je gebruikt om je plaats te bepalen) moet vrij zicht op de hemel hebben om deze signalen te kunnen ontvangen.

ELT staat voor Emergency Locator Transmitter en is een apparaat dat een radiosignaal uitzendt om reddingswerkers te helpen een noodsituatie op te sporen. Het kan gebruikt worden om vliegtuigen, schepen of mensen die in nood verkeren op te sporen. De meeste ELT’s worden automatisch geactiveerd als ze bepaalde soorten noodsituaties waarnemen, zoals een plotselinge botsing of een snelle vertraging.

Nu we weten wat GPS en ELT zijn, laten we eens kijken naar vijf van de beste survival horloges op de markt die beide functies bieden.

Breitling Emerency I & II

Zeker niet de goedkoopste van het stel, maar naar onze mening wel de meest bijzondere. De Breitling Emergency is een uniek uurwerk met een ingebouwd ELT systeem. Wanneer het geactiveerd wordt, zendt de ELT een krachtig radiosignaal uit dat door reddingswerkers tot op 150 km afstand kan worden waargenomen. Dit maakt het een ideale keuze voor wandelaars, klimmers en andere avonturiers die zich in afgelegen gebieden bevinden.

De Breitling Emergency heeft ook een GPS systeem waarmee je je locatie op een kaart kunt aanwijzen. En met zijn titanium behuizing en krasbestendig saffierglas is hij sterk genoeg om elk avontuur in de buitenlucht aan te kunnen.

Casio Pro Trek WSD-F20 Smartwatch

Casio’s Pro Trek WSD-F20 smartwatch is een goede keuze voor iedereen die een betrouwbaar en robuust GPS horloge nodig heeft. Het horloge is waterbestendig tot 50 meter, zodat het ideaal is voor gebruik in allerlei omgevingen. Het heeft ook een constructie van militaire kwaliteit, dus je kunt er zeker van zijn dat het tegen de elementen bestand is. En met ingebouwde GPS en GLONASS (Global Navigation Satellite System en is het Russische navigatiesysteem) ondersteuning zul je altijd de weg terug naar het kamp kunnen vinden.

Garmin Fenix 5 Plus

Ben je op zoek naar een top-of-the-line GPS horloge met alle toeters en bellen? Dan wil je zeker de Garmin Fenix 5 Plus bekijken. Dit horloge heeft het allemaal, waaronder ingebouwde GPS en GLONASS ondersteuning, topografische kaarten, hartslagmeting, en nog veel meer. Het is ook een van de meest stijlvolle GPS horloges op de markt, dus je zult zeker hoofden doen omdraaien als je het draagt.

Timex Ironman GPS horloge

Het Timex Ironman GPS horloge is een uitstekende keuze voor atleten of iedereen die een duurzaam en nauwkeurig GPS horloge nodig heeft. Dit horloge heeft een waterbestendige vormgeving, waardoor het ideaal is voor gebruik in elke omgeving. Het heeft ook een groot display dat het gemakkelijk maakt je huidige locatie te zien en je vorderingen bij te houden .

Bushnell Adventure Prime horloge

Als je een horloge zoekt dat zowel GPS als ELT mogelijkheden biedt, kijk dan eens naar het Bushnell Adventure Prime horloge. Dit horloge is ontworpen voor de buitenmens en wordt geleverd met een heleboel functies die het perfect maken voor elk avontuur. Het heeft een ingebouwd GPS systeem dat nauwkeurige locatiegegevens geeft, en een ELT die in geval van nood geactiveerd kan worden.

Suunto Spartan Ultra Multisporthorloge

Het Suunto Spartan Ultra multisporthorloge is een GPS horloge van topklasse dat perfect is voor atleten of iedereen die een betrouwbaar en nauwkeurig uurwerk nodig heeft. Dit horloge wordt geleverd met alle functies die je nodig hebt om je vorderingen bij en blijf op koers, met ingebouwde GPS, hartslagmeting, en meer. Het is ook een van de meest stijlvolle GPS horloges op de markt, dus je zult zeker opvallen als je hem draagt.

Tot slot

Of je nu een atleet bent, een buitenmens, of gewoon een betrouwbaar en nauwkeurig GPS horloge zoekt, elk van deze horloges zou een goede keuze zijn. Ze bieden allemaal ingebouwde GPS en in sommige gevallen zelfs ELT mogelijkheden, zodat je er zeker van kunt zijn dat je altijd de weg naar het kamp kunt terugvinden of gevonden wordt.

Gerelateerde berichten